Here goes your text ... Select any part of your text to access the formatting toolbar.

Certificat energetic in Pitesti si Judetul Arges

Aveti nevoie de un certificat de performanta energetica eliberat rapid?
Auditori energetici atestati sunt la dispozitia ta sa te ajute imediat cu un audit energetic atat pentru locuinte, cat si pentru alte tipuri de cladiri.

Certificatul Energetic: Ce este, legislatie si importanta

Certificatul energetic iti arata cat de eficienta este cladirea ta din punct de vedere energetic si te ajuta sa intelegi cum se foloseste energia. Este un ghid util pentru a vedea unde poti imbunatati consumul de energie si a reduce costurile.

Conform legislatiei si reglementarilor in vigoare, certificatul energetic este obligatoriu pentru vanzarea sau inchirierea oricarui spatiu locativ sau comercial. Aceste reglementari asigura nu doar conformitatea cu standardele de eficienta energetica, dar si protectia mediului prin reducerea emisiilor de carbon. Prin urmare, obtinerea unui certificat energetic nu este doar o cerinta legala, ci si un pas responsabil catre un viitor mai sustenabil.

Importanta certificatului energetic transcende aspectul legal, influentand direct valoarea de piata a proprietatii tale. Un scor bun in certificatul energetic poate creste atractivitatea cladirii tale pentru potentiali cumparatori sau chiriasi, demonstrand angajamentul tau fata de eficienta energetica si responsabilitatea ambientala. In plus, acesta ofera o baza solida pentru planificarea unor imbunatatiri care pot duce la economii substanțiale pe termen lung, atat pentru tine cat si pentru ocupantii cladiri.

Certificatul Energetic respecta reglementarile tehnice in vigoare (conform legii 159/2013 de modificare si completare a legii 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor).

casa in infrarosu

Te ajuta sa reduci amprenta ta de carbon si sa eficientizezi costurile de intretinere ale locuintei tale.

Din 1 ianuarie 2021,directivele europene stipuleaza ca toate cladiriile noi trebuie sa aiba un consum energetic aproape nul.

Beneficiile Certificatului Energetic: 

Informatii despre eficienta energetica a cladirii
Certificatul energetic iti arata cat de bine foloseste energia cladirea ta. Te ajuta sa vezi unde poti economisi energie si sa iei decizii bune pentru proprietatea ta.

Recomandari pentru imbunatatirea eficientei energetice
Acest certificat iti ofera sfaturi despre cum sa faci cladirea mai eficienta energetic. De la schimbari mici, ca inlocuirea becurilor, pana la renovari mari, aceste idei te ajuta sa reduci cheltuielile si sa cresti valoarea cladirii.

Impactul asupra mediului si resurselor naturale
Certificatul nu e doar despre bani, ci si despre protejarea mediului. Ajuta la reducerea poluarii si conservarea resurselor. Prin eficienta energetica, contribui la lupta impotriva schimbarilor climatice.

Valorificarea certificatului energetic in tranzactii imobiliare
In vanzarea sau inchirierea unei proprietati, certificatul energetic poate creste interesul cumparatorilor sau chiriasilor. O cladire eficienta energetic e mai atractiva si poate avea un pret mai bun pe piata.

Cladiri pentru care trebuie un certificat
 de performanta energetica (certificat energetic):

Certificatul energetic este obligatoriu înainte de încheierea unei tranzactii imobiliare sau de inchirierea unei locuinte sau a unui spatiu comercial conform Legii nr. 372/2005. Acesta este necesar pentru categorii de cladiri precum locuinte unifamiliale, blocuri de locuinte, birouri, cladiri de invatamant, spitale si hoteluri

Blocuri de locuinte si case

Optimizare energetica eficienta, costuri reduse.

Birouri

Reducere costuri operationale, eficienta sporita.

Scoli si gradinite 

Confort si eficienta imbunatatita, mediu sanatos.

Spitale

Management energetic avansat, siguranta imbunatatita.

Diverse spatii comerciale

Atractivitate pentru clienti crescuta, valoare adaugata.

Hotele, restaurante si pensiuni

Eficienta si economie sporita, impact ecologic redus.

Obtinerea Certificatului Energetic

Identificarea necesitatii unui certificat energetic
Primul pas in procesul de obtinere a certificatului energetic incepe cu recunoasterea nevoii acestuia. Fie ca este vorba despre vanzarea sau inchirierea unei proprietati, sau pur si simplu pentru a imbunatati eficienta energetica, identificarea acestei necesitati este esentiala. In multe cazuri, legea impune obtinerea acestui certificat, subliniind importanta sa in contextul imobiliar si energetic.

Efectuarea unei evaluari energetice
Urmatorul pas este efectuarea unei evaluari energetice a cladirii. Aceasta implica analiza detaliata a modului in care energia este utilizata si pierduta in cladire. Evaluarea poate include verificarea izolatiei, a sistemelor de incalzire si racire, a ferestrelor si a altor factori care influenteaza eficienta energetica.

Contactarea unui expert certificat energetic
Pentru realizarea certificatului energetic este necesara implicarea unui expert certificat. Acest profesionist calificat are competentele necesare pentru a evalua performanta energetica a cladirii si pentru a emite certificatul. Este important sa alegeti un expert cu experienta si recunoscut in domeniu.

Colectarea datelor si informatiilor necesare
Expertul energetic va colecta toate datele si informatiile necesare pentru a realiza certificatul. Acest lucru include detalii despre constructia cladirii, sistemele de incalzire si racire, materialele de izolare si orice alte aspecte relevante pentru eficienta energetica.

Audit energetic si verificare
In cadrul auditului energetic, expertul va verifica si analiza toate informatiile colectate. Aceasta este o etapa cruciala in care se identifica potentialele probleme si se stabileste un scor de eficienta energetica. Verificarea detaliata asigura acuratetea si fiabilitatea certificatului energetic.

Eliberarea si inregistrarea certificatului energetic
Dupa finalizarea auditului si a evaluarii, certificatul energetic este eliberat. Acest document trebuie apoi inregistrat conform reglementarilor locale. Certificatul ofera o imagine clara asupra performantei energetice a cladirii si include recomandari pentru imbunatatirea acesteia.

Structuri din zidarie portanta

Servicii oferite de Apolodor CAD

Aveti nevoie de un certificat sau audit energetic in Pitesti sau Judetul Arges eliberat rapid? Sau poate va intereseaza Coeficientul global de izolare termica G? Sunati-ne sa discutam necesitatile dvs!

audit energetic pitesti

Audit Energetic

calcul-g-Pitesti

Calcul G

studiu nzeb pitesti

Studiu nZeb

Testimonial

Lorem ipsum dolor ist amte. Consectetuer adipiscing eilt. Aenean commodo ligula egget dolor. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.
Lorem ipsum dolor ist amte. Consectetuer adipiscing eilt. Aenean commodo ligula egget dolor. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.
Lorem ipsum dolor ist amte. Consectetuer adipiscing eilt. Aenean commodo ligula egget dolor. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Ia-ti un certificat energetic!

La Apolodor Cad, oferim evaluari de incredere pentru Certificatul Energetic. Echipa noastra de experti analizeaza cu atentie performanta energetica a cladirii tale, oferindu-ti informatii valoroase si solutii concrete pentru un viitor mai eficient si sustenabil. Suna-ne acum sa discutam proiectul tau!

Cere o cotatie

IV. Cine este responsabil de obținerea Certificatului Energetic?
A. Proprietarii de clădiri rezidențiale
B. Proprietarii de clădiri comerciale și industriale
C. Obligații ale dezvoltatorilor și constructorilor
D. Implicații ale proprietarilor de imobile închiriate

V. Excepții și cerințe speciale în obținerea Certificatului Energetic
A. Clădiri monument istoric sau protejate
B. Clădiri religioase
C. Clădiri temporare sau provizorii
D. Cerințe speciale pentru anumite tipuri de clădiri

VI. Serviciile noastre de certificare energetică
A. Descriere detaliată a serviciilor oferite
B. Experiența și calificările noastre
C. Procesul de lucru și termenele de livrare
D. Contact și programare

VII. Întrebări frecvente despre Certificatul Energetic
A. Întrebări legate de procesul de obținere a certificatului
B. Informații suplimentare despre evaluarea energetică
C. Impactul certificatului energetic asupra tranzacțiilor imobiliare
D. Cerințe și excepții speciale