Proiectare constructii hale industriale

Activitatea de proiectare a constructiilor de hale industriale pentru depozitare sau productie necesita o deosebita cunoastere a arhitecturii cladirii din partea proiectantului general. Acest tip de constructii industriale pot fi realizate din beton, otel ori pe o structura mixta.

Halele industriale din beton au fost mult timp unele dintre cele mai utilizate tipuri de astfel de spatii, ele fiind constituite din elemente turnate monolit sau din elemente din beton prefabricat. Avantajul acestui tip de constructie este faptul ca pot suporta incarcari destul de mari, iar deteriorarea lor poate fi remediata destul de usor.

In cazul constructiilor constituite din elemente metalice, acestea prezinta mai multe avantaje, deoarece nu doar ca pot suporta incarcari extrem de mari, ci si pot fi protejate pe parcursul utilizarii utilizand materialele inovative existente pe piata. Un dezavantaj ar fi acela ca necesita cele mai importante tratamente anticorozive, deoarece elementele existente se pot deteriora sub actiunea vantului, apei, zapezii ori umiditatii excesive.

Pentru constructiile mixte trebuie avut in vedere faptul ca atat pentru construirea cat si pentru intretinerea acestora sunt necesare cunostinte temeinice, deoarece este vorba despre doua tipuri de materiale ce conlucreaza diferit.

Proiectarea este cea mai importanta componenta a unei investitii. Produsul final este compus din mai multe proiecte elaborate de specializari diferite ca: arhitectura, structura, instalatii si sistematizare verticala.

  • Proiectul de arhitectura este realizat de arhitect si exprima dorintele beneficiarului transpuse in spatiul destinat constructiei. Prin acest proiect de arhitectura se definesc dimensiunile in plan si in elevatie, compartimentarea interioara, aspectul exterior si interior, finisaje si tipuri de materiale. Proiectul de arhitectura tine cont de regulile urbanistice, de siguranta la incendiu si de siguranta in exploatare.
  • Proiectul de structura este realizat de inginerul structurist. Acesta stabileste dimensiunile si tipul elementelor (grinzi, plansee, stalpi, fundatii) ce sustin constructia. Prin proiectul de structura se stabileste dimensionare si armarea elementelor de beton, dimensionarea si imbinarea elementelor de metal cat si tipul de fundatii necesare. Prin proiectare se urmareste asigurarea rezistentei si stabilitatii constructiei la toate incarcarile care apar pe toata durata de viata a cladirilor, inclusiv actiunile seismice.
  • Proiectul de instalatii este realizat de inginerul de instalatii. Acesta impreuna cu beneficiarul stabileste tipul de echipamente, traseele conductelor, traseele tevilor si traseele electrice. Intreg proiectul urmareste asigurarea confortului termic si utilizarea spatiului in cele mai bune conditii.
  • Proiectul de sistematizare verticala este realizat de inginerul de drumuri ce stabileste accesul si exploatarea constructiei in cele mai bune conditii. Prin acesta se stabileste accesul auto cat si cel pietonal in incinta proprietatii si se urmareste fluidizarea acestora pentru a face exploatarea acesteia cat mai facila.

Vreti sa construiti o hala metalica sau un service auto?

Nimic mai simplu: specialistii nostri va pot indruma pas cu pas pentru ca investitia dumneavoastra sa fie realizata.

Noi va vom pune la dispozitie toate detaliile tehnice necesare. Cu noi, investitia pe care o planuiti se va transforma repede in realitate.

Inca de la prima discutie cu beneficiarul vom sti ce solutie se preteaza bugetului alocat construirii halei metalice. Suntem foarte atenti ca bugetul beneficiarului sa fie respectat si sa nu fie depasit.

Hala metalica
Realizam proiecte pentru hale metalice, hale industriale, hale pentru service auto si nu numai.

Proiect hala metalica industriala

Halele pe structura metalica sunt solutia ideala si optima pentru realizarea unor cladiri cu deschideri mari.

Firma noastra va punem la dispozitie specialistii necesari pentru a va explica in detaliu fiecare etapa pe care o presupune un proiect de hala metalica.

Estimarile noastre pentru construire se adeveresc intotdeauna si nu va fi nevoie sa suplimentati bugetul.

De ce sa ne alegi pe noi?

Specialistii nostrii o sa incerce sa fie cat mai exacti in ceea ce va putem oferi prin serviciul de proiectare constructii hale industriale.

Aveti nevoie de proiecte hale industriale in vederea deschiderii unui depozit, proiecte hala productie, proiecte hala service auto? Indiferent de dorinta dumneavoastra, noi va putem gasi solutiile cele mai bune, adaptate interesului de business, dar si situatiilor din viata reala.

 

Apolodor cad

Adresa: Str. Victoriei, nr. 12B, Corpul B al Complexului Central (cladirea Alcadibo), et. 3, cam. 312, mun. Pitesti, jud. Arges, Romania

„vizavi de Casa de Pensii Arges, in spatele Tribunalului Specializat Arges, cladirea Alcadibo”

Coordonate GPS: 44.858048, 24.873634