Instalatii sanitare

Instalatiile sanitare reprezinta ansamblul de instalatii de care are nevoie orice constructie, indiferent de motivul pentru care a fost proiectata. Acest ansamblu este alcatuit din instalatia de apa rece, de apa calda, precum si cea de canalizare.

Atunci cand va decideti sa investiti intr-o constructie, este foarte important ca tot ansamblul sa se regaseasca in planul de arhitectura.

Indiferent de proiect, vom incerca sa proiectam cele mai economice instalatii sanitare, care sa corespunda standardelor moderne. Putem proiecta instalatii sanitare ingropate, aparente sau suspendate, in functie de cerinta si de aplicabilitate.

La ce trebuie sa fim atenti la implementarea instalatiilor sanitare

Pentru realizarea efectiva a instalatiilor sanitare, este nevoie ca instalatorul care se ocupa sa respecte intocmai planul proiectantului. Materialele achizitionate, trebuie sa corespunda bugetului pus la dispozitie, dar trebuie avut grija sa nu se faca rabat de la calitate.

Cum se procedeaza daca dorim modificarea instalatiei sanitare

Nu este recomandat sa realizati modificarea instalatiei sanitare fara a consulta un specialist, urmarile pot sa fie neplacute. O firma specializata trimite la fata locului o echipa care se va asigura ca totul poate fi realizat in functie de planurile imobilului. ulterior se va realiza un nou plan de proiectare a instalatiilor, ce va fi implementat pas cu pas de catre echipele noastre de montaj.

Cand ne gandim la instalatia sanitara a unui spatiu nou construit sau deja existent este importanta alegerea tipurilor de tevi, dar si proiectarea si dimensionarea acestora.
Tevile trebuie sa fie potrivite pentru fiecare circuit de apa calda, apa rece, caldura si canalizare.

APOLODOR CAD ofera servicii de proiectare si executie a instalatiilor in constructii dupa cum urmeaza:

  • Instalatia de apa rece cuprinde toate tevile, conductele si circuitele prin care circula apa rece.
  • Instalatia de apa calda cuprinde toate tevile, conductele si circuitele prin care circula apa calda.
  • Instalatia de canalizare cuprinde toate tevile, conductele si circuitele prin care este evacuata apa reziduala, dar si instalatia exterioara, prin care se colecteaza apa pluviala. In cazurile in care instalatia de canalizare nu poate functiona gravitational din cauza asezarii terenului, aceasta poate include si statii de pompare.
  • Instalatia de incalzire este ansamblul tevilor, al conductelor si al circuitelor prin care se realizeaza incalzirea locuintei.