Instalatii electrice

Instalatiile electrice sunt instalatiile fara de care o cladire nu poate functiona. Ele ajuta la functionarea oricarui echipament, instalatie si sistem. Traim intr-o lume in continua miscare si modernizare, iar fara aceste instalatii electrice si fara ca acestea sa fie executate conform legislatiei si normelor de securitate, putem afecta viata cladirii, a persoanelor noastre si a celor din jur.

In orice constructie noua, instalatia electrica este prima care trebuie pusa la punct. Orice specialist in proiectare instalatii electrice va va spune acelasi lucru. Ea trebuia realizata inainte ca peretii sa fie ridicati.

Elementele esentiale ce alcatuiesc un circuit electric sunt: sursa de alimentare cu energie electrica, elementul alimentat si linia de legatura intre primele doua.

Instalatiile electrice trebuie montate sus, departe de apa, canalizare sau gaze, doar prizele se vor regasi in partea de jos a peretilor. Proiectantul o sa tina cont de locul unde se doresc montate prizele de catre beneficiar.

Apolodor CAD va poate oferi consultanta de specialitate si va poate pune la dispozitie echipe pentru ca proiectul de instalatii electrice sa fie implementat corespunzator.

Tipuri de instalatii electrice

Cand ne referim la proiectare instalatii electrice, avem in vedere acele instalatii care sunt destinate pentru a folosi energia electrica in scopuri casnice, industriale sau pentru iluminat.

Apolodor CAD executa la un inalt nivel de calitate instalatii electrice:

  • Instalatii electrice interioare  – se monteaza in interiorul cladirilor de orice fel;
  • Instalatii electrice exterioare – elementele instalatiilor sunt montate in exteriorul constructiilor;
  • Instalatii electrice ingropate – unde conductoarele nu se vad;
  • Instalatii electrice executate aparent – unde conductoarele electrice sunt montate in mod vizibil;
  • Paratrasnet si  impamantare;
  • Montare  UPS-uri si grupuri electrogene;
  • Instalatii de curenti tari – destinate iluminatului public, pentru automatizare, cele impotriva socului electric sau cele de putere;
  • Instalatii de curenti slabi (voce-date, CATV, sisteme de supraveghere, sisteme detectie incendiu).

Materiale folosite pentru realizarea instalatiilor electrice

Conductorii electrici ( cablurile ) vor fi alesi in functie de intensitatile curentului electric pe care trebuie sa le suporte. Materialul ales poate sa fie cuprul, care are un raport pret – calitate extrem de bun. Contorul si panoul  electric sunt cele mai importante materiale pe care trebuie sa le aveti in vedere.

Expertii nostrii va stau la dispozitie pentru a va ajuta sa va duceti la bun sfarsit proiectul.